ÇALIŞAN SAĞLIĞI EĞİTİMLERİ

İçeriği, süresi ve standartları Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen bu eğitim programı, sözleşme imzalamış aile hekimliği uzmanları, uzman tabip ve tabipler için;
-Çalışan Sağlığı Hizmetlerinin Genel İlkeleri dersi 6331 sayılı Kanun ve getirdiği yükümlülükler konusunda bilgi kazandırmak. 2019-2023 Stratejik Planında yer alan “iş sağlığını iyileştirerek çalışanların sağlığını korumak ve geliştirmek” hedefi doğrultusunda çalışan sağlığı hizmetlerini tanıtmak,
- Meslek Hastalığı Farkındalık ve Bildirimi dersi ise çalışma hayatında çalışanın yaptığı işten dolayı maruz kaldığı mesleki risk faktörleri, işle ilgili hastalıklar ve meslek hastalıklarının ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. İşyerlerinde mesleki riskleri kontrol altında tutarak çalışanın meslek hastalıklarına yakalanmasını önlemek ve toplam nüfusta meslek hastalıklarının oluşturduğu kronik hastalık yükünü azaltmak mümkün olacaktır. Bu amaç doğrultusunda birinci basamak sağlık hizmet sunucuları olarak aile hekimlerinde, hastalarının meslek bilgisini sorgulama alışkanlığını arttırmak ve çalışma hayatındaki mesleki riskler ile meslek hastalıklarına yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla hazırlanmıştır.

Bu eğitim programı: Çalışan Sağlığı Hizmetlerinin Genel İlkeleri ve Meslek Hastalığı Farkındalık ve Bildirimi derslerinden oluşmaktadır.

Katılımcılar, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'nin 21. Maddesi kapsamında alınması öngörülen eğitimin en az %80'ine devam etmek zorundadır.